Maso na bramborech
Jednoduchý recept, při kterém nenaděláte moc nádobí moc se u něj nenadřete a je poměrně rychlý.
Pro 4 porce budeme potřebovat:
- 600g masa (vepřová kotleta)
- 800g brambor cca
- tři středně velké cibule
- kousek špeku
- olej
- libovolnou kořenící směs či koření podle chuti
- 100ml tatarské omáčky
- 300ml jogurtu nebo zakysané smetany
- dva stroužky česneku
- hromadu zelenin (okurky, rajčata, papriky,...)
Příprava:
Když to jde, tak den předem si do misky naložíme maso do směsi oleje s kořením.Pozor! s olejem to nepřehánět, jen pár kapek, aby maso nebylo suché. Když to nejde uděláme to teď.
Nejprve ale začneme dresingem, aby se česnek trochu rozležel, než se zbytek udělá. Do malé misky dáme jogurt nebo smetanu, tatarku a rozmačkáme česnek. Pořádně promícháme a necháme uležet.
Do hlubokého plechu (takový ten normální do trouby) dáme na kostečky nakrájená špek a na p látky nakrájenou cibuli. Pokapeme olejem z masa, aby se brambory nepřipékali a o zbytek se postará špek.
Na to rovnoměrně rozložíme na tenké plátky nakrájené a oškrábané brambory. Na vrstvu brambor pak po celé ploše rozprostřeme nachystané maso. A celý plech pokapeme zbytkem oleje s kořením. Pozor na množství oleje, aby jídlo pak nebylo noc mastné. Pokud je koření málo můžeme ještě navrch přisipat.
Plech strčíme do trouby rozehřáté na 250°C a necháme péct.
Mezitím si na kostky nakrájíme zeleninu a déme do misky.
Sledujeme maso a jakmile má tu správnou upečenou barvu troubu vypneme a necháme ještě chvíli dělat.
Potom plech vytáhneme a společně se zeleninou a dresingem servírujeme. Můžeme podle libosti dochutit, ale myslím nebude třeba,
Dobrou chuť!
Jednoduchý recept, při kterém nenaděláte moc nádobí moc se u něj nenadřete a je poměrně rychlý.
Pro 4 porce budeme potřebovat:
- 600g masa (vepřová kotleta)
- 800g brambor cca
- tři středně velké cibule
- kousek špeku
- olej
- libovolnou kořenící směs či koření podle chuti
- 100ml tatarské omáčky
- 300ml jogurtu nebo zakysané smetany
- dva stroužky česneku
- hromadu zelenin (okurky, rajčata, papriky,...)
Příprava:
Když to jde, tak den předem si do misky naložíme maso do směsi oleje s kořením.Pozor! s olejem to nepřehánět, jen pár kapek, aby maso nebylo suché. Když to nejde uděláme to teď.
Nejprve ale začneme dresingem, aby se česnek trochu rozležel, než se zbytek udělá. Do malé misky dáme jogurt nebo smetanu, tatarku a rozmačkáme česnek. Pořádně promícháme a necháme uležet.
Do hlubokého plechu (takový ten normální do trouby) dáme na kostečky nakrájená špek a na p látky nakrájenou cibuli. Pokapeme olejem z masa, aby se brambory nepřipékali a o zbytek se postará špek.
Na to rovnoměrně rozložíme na tenké plátky nakrájené a oškrábané brambory. Na vrstvu brambor pak po celé ploše rozprostřeme nachystané maso. A celý plech pokapeme zbytkem oleje s kořením. Pozor na množství oleje, aby jídlo pak nebylo noc mastné. Pokud je koření málo můžeme ještě navrch přisipat.
Plech strčíme do trouby rozehřáté na 250°C a necháme péct.
Mezitím si na kostky nakrájíme zeleninu a déme do misky.
Sledujeme maso a jakmile má tu správnou upečenou barvu troubu vypneme a necháme ještě chvíli dělat.
Potom plech vytáhneme a společně se zeleninou a dresingem servírujeme. Můžeme podle libosti dochutit, ale myslím nebude třeba,
Dobrou chuť!
Komentáře